MAUKASTA LÄHIRUOKAA, KAHVIA, VÄLIPALAA
JA VIRVOKKEITA SAIMAAN MAISEMISSA PISTOHIEKALLA

Pistohiekan ravintola on kesäkuun alusta lähtien avoinna joka päivä klo 08:00-20:00. Keittiö ottaa vastaan ruokatilauksia klo 12:00-18:30 ja pizzauuni on kuumana klo 12:00-19:30.

Pöytävaraukset 045-7835 4849 tai info@pistohiekka.fi

Katso ravintolan menu tästä

 

Maailmanluokan puuarkkitehtuuria
Saimaan rannalla

Pistohiekka Resortin päärakennukset ovat ravintola ja saunarakennus aivan Saimaan rannassa luonnonkauniilla paikalla kallioiden välissä. Rakennukset on suunnitellut Studio Puisto Arkkitehdit Oy ja rakentanut Saimaan Seudun Erikoisrakentajat Oy. Pistohiekan upea sijainti kutsuu vierailijat rentoutumaan ja viihtymään ravintolassa ja saunassa.

Resort avattiin kesäkuussa 2022 ja se on jo esiintynyt useiden suurten kansainvälisten arkkitehtuuri- ja design-lehtien sivuilla ja sosiaalisen median tileillä.

Saimaan alueen ruokakulttuuri on rikas ja kukoistava

Viime vuosien aikana Saimaan alueelle on syntynyt useita laaturavintoloita, jotka haluavat palvella asiakkaita kunnianhimoisella ja puhtaalla lähiruoalla. Me Pistohiekalla haluamme myös tuoda esiin Saimaan alueen ruokakulttuuria tuoda esille alueen parhaita ruokia ja ruokaperinteitä ainutlaatuisessa ympäristössä.

Menu elää sesonkien ja satokauden mukana, mutta listalta löytyy aina tuoretta paikallista kalaa ja vihanneksia. Pyrimme aina tarjoamaan myös vegaanisia, maidottomia ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Pistohiekka Resort on D.O. Saimaa We support -ravintola, mikä tarkoittaa sitä, että merkittävä osa raaka-aineista tulee Saimaan alueelta ja pyrimme suosimaan D.O. Saimaa (Designation of Saimaa) merkillä varustettuja tuotteita ja raaka-aineita. D.O. Saimaa on paikallinen laatumerkki. Merkki kertoo siitä, että tuote on valmistettu tietyllä alueella korkeat laatukriteerit täyttäen. D.O. -laatumerkki edellyttää korkeiden laatuvaatimusten täyttymistä koko tuotantoketjussa sekä vastuullista toimintatapaa ympäristön, kestävän kehityksen ja yhteiskuntavastuun näkökulmasta.

Alkuperämerkki ilmentää myös alueensa kulttuuria ja korostaa sen ruoka- ja kulttuuriperimän omaleimaisuutta. Tämä tukee perinnön välittämistä tuleville sukupolville ja lisää tuotteiden kiinnostavuutta raaka-aine- ja tuotetietoisten kuluttajien keskuudessa.

Talvikaudella Pistohiekan menu on täysin sovitettavissa asiakkaan tilaisuuden tarpeisiin. Ota yhteyttä meihin ja sunnittellaan yhdessä menu tilaisuuttasi varten!